Wat Is Het Verschil Tussen Android- En Windows-tablets?

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen Android en Windows tablets. Hieronder bespreken we een aantal van de belangrijkste verschillen:

BEKIJK ONS ASSORTIMENT ↓

Heren

  1. Besturingssysteem: Het belangrijkste verschil tussen Android en Windows tablets is het besturingssysteem. Android wordt ontwikkeld door Google en is ontworpen voor gebruik op mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Windows is een besturingssysteem van Microsoft en is ontworpen voor gebruik op desktops en laptops. Windows tablets draaien op een aangepaste versie van Windows die is ontworpen voor gebruik op tablets.
  2. App store: Android tablets maken gebruik van de Google Play Store om apps te downloaden en te installeren. Windows tablets hebben hun eigen app store, de Microsoft Store. In de Microsoft Store vind je zowel apps die speciaal zijn ontworpen voor tablets als apps die zijn ontworpen voor gebruik op desktops en laptops.
  3. Gebruikersinterface: De gebruikersinterface van Android tablets is speciaal ontworpen voor gebruik op een touchscreen. Windows tablets hebben ook een touchscreen, maar de gebruikersinterface is ontworpen voor gebruik met een muis en toetsenbord. Sommige Windows tablets worden geleverd met een afneembaar toetsenbord dat kan worden gebruikt om het apparaat om te toveren tot een soort hybride tussen een tablet en een laptop.
  4. Prijs: Over het algemeen zijn Android tablets goedkoper dan Windows tablets. Er zijn echter uitzonderingen op deze regel, en de prijs is ook afhankelijk van de specificaties van het apparaat.
  5. Productiviteit: Windows tablets zijn over het algemeen beter geschikt voor productiviteit dan Android tablets. Dit komt doordat Windows tablets zijn ontworpen om te werken met programma’s zoals Microsoft Office en andere desktopapplicaties. Op Android tablets zijn deze programma’s ook beschikbaar, maar de gebruikersinterface is niet geoptimaliseerd voor gebruik op een tablet.
  6. Aanpassingsvermogen: Android tablets hebben meer aanpassingsmogelijkheden dan Windows tablets. Met Android kun je bijvoorbeeld de startpagina aanpassen en widgets toevoegen. Windows tablets bieden minder aanpassingsmogelijkheden.
  7. Beveiliging: Windows tablets hebben over het algemeen betere beveiligingsfuncties dan Android tablets. Dit komt doordat Windows is ontworpen voor gebruik op desktops en laptops, waar beveiliging een belangrijk aandachtspunt is. Android tablets hebben echter ook beveiligingsfuncties, zoals antivirussoftware en de mogelijkheid om een wachtwoord in te stellen om het apparaat te ontgrendelen.

Functies

Er zijn verschillende functies die Android- en Windows-tablets van elkaar kunnen onderscheiden. Enkele belangrijke verschillen zijn:

  1. Besturingssysteem: Android-tablets draaien op het Android-besturingssysteem van Google, terwijl Windows-tablets op Windows draaien.
  2. Apparaatbeheer: Android-tablets bieden vaak meer flexibiliteit op het gebied van apparaatbeheer, zoals het uitbreiden van opslagruimte met een microSD-kaart en toegang tot het bestandssysteem van het apparaat. Windows-tablets hebben doorgaans een meer traditionele desktopinterface en bieden meer volledige toegang tot bestanden en instellingen.
  3. Apps: Hoewel de meeste populaire apps beschikbaar zijn voor zowel Android- als Windows-tablets, zijn er enkele apps die exclusief beschikbaar zijn voor een van de twee besturingssystemen.
  4. Hardware: Android-tablets worden geproduceerd door verschillende fabrikanten, dus er is meer variatie in hardware-opties. Windows-tablets worden vaak geproduceerd door computerfabrikanten zoals Dell, HP en Lenovo, en hebben doorgaans krachtigere hardware en meer connectiviteitsopties.
  5. Prijs: Over het algemeen zijn Android-tablets goedkoper dan Windows-tablets van vergelijkbare specificaties, hoewel er natuurlijk uitzonderingen zijn.

Het kiezen tussen een Android- of Windows-tablet hangt af van uw persoonlijke behoeften en voorkeuren, zoals het type apps dat u wilt gebruiken, de hoeveelheid opslagruimte die u nodig hebt en uw budget.

Office En Werken In De “cloud”

Zowel Android als Windows tablets bieden toegang tot de Microsoft Office-suite, waaronder Word, Excel en PowerPoint. Op beide besturingssystemen kun je documenten en spreadsheets maken, bewerken en delen via cloudopslagdiensten zoals OneDrive, Google Drive en Dropbox.

Echter, Windows tablets zijn vaak beter geschikt voor kantoor- en productiviteitswerk vanwege hun volledige desktopervaring en ondersteuning voor desktopapplicaties. Dit betekent dat je op een Windows tablet dezelfde programma’s kunt draaien als op een pc, zoals Microsoft Office en Adobe Creative Suite.

Android tablets zijn over het algemeen meer gericht op entertainment en casual gebruik, hoewel ze wel geschikt zijn voor eenvoudige productiviteitstaken zoals het maken van notities en het versturen van e-mails. Android-tablets zijn ook beter geïntegreerd met de Google-suite, waaronder Gmail, Google Docs en Google Drive.

Als je van plan bent om intensief kantoorwerk te doen en desktopapplicaties te gebruiken, is een Windows tablet wellicht een betere keuze. Voor licht kantoor- en productiviteitswerk, of als je voornamelijk entertainment en casual gebruik wilt, is een Android tablet wellicht voldoende.

Het Verschil In Prijs

Over het algemeen zijn Android-tablets goedkoper dan Windows-tablets. Dit komt voornamelijk omdat het besturingssysteem Android open source is en daarom minder kostbaar is om te produceren. Bovendien zijn er meer Android-apparaten op de markt, wat de concurrentie verhoogt en de prijzen doet dalen. Aan de andere kant zijn Windows-tablets meestal duurder vanwege de kosten van het Windows-besturingssysteem en de krachtigere hardware die nodig is om het te ondersteunen. Dit kan echter variëren afhankelijk van de specifieke merken en modellen van de tabletten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *