Vergelijk Apple Ipad Mini 6 Met Apple Ipad Mini 5

De Apple iPad Mini is een compacte tablet die gemakkelijk mee te nemen is en toch krachtige prestaties levert. In 2023 bracht Apple de nieuwste versie van de iPad Mini uit, de iPad Mini 6, die een aantal belangrijke verbeteringen introduceert ten opzichte van zijn voorganger, de iPad Mini 5. Hieronder zullen we de belangrijkste verschillen tussen de twee modellen bespreken.

BEKIJK ONS ASSORTIMENT ↓

Heren

Ontwerp: De iPad Mini 6 heeft een nieuw ontwerp ten opzichte van de iPad Mini 5. Het heeft een groter scherm van 8,3 inch in vergelijking met het 7,9-inch scherm van de iPad Mini 5. Ook heeft de iPad Mini 6 een rand-tot-rand scherm met een kleinere thuisknop aan de bovenkant in plaats van aan de onderkant, terwijl de iPad Mini 5 een dikkere rand rondom het scherm heeft met een fysieke thuisknop aan de onderkant.

Processor: De iPad Mini 6 heeft een aanzienlijk krachtigere processor dan de iPad Mini 5. Het heeft de A15 Bionic-chip van Apple, die ook te vinden is in de nieuwste iPhones, terwijl de iPad Mini 5 een A12 Bionic-chip heeft. Dit betekent dat de iPad Mini 6 betere prestaties en energie-efficiëntie biedt.

Accessoires: Beide iPad Mini-modellen zijn compatibel met de Apple Pencil (2e generatie), maar alleen de iPad Mini 6 ondersteunt het gebruik van de nieuwe generatie Apple Pencil (3e generatie) met magnetische bevestiging en draadloos opladen. Beide modellen zijn ook compatibel met een Smart Keyboard, hoewel de iPad Mini 6 een nieuw toetsenbord heeft dat beter past bij het nieuwe ontwerp.

Varianten: De iPad Mini 6 is verkrijgbaar in drie opslagvarianten: 64 GB, 256 GB en 512 GB. De iPad Mini 5 is verkrijgbaar in twee opslagvarianten: 64 GB en 256 GB. Beide modellen zijn verkrijgbaar in Wi-Fi-only en Wi-Fi + Cellular varianten.

Kortom, de iPad Mini 6 heeft een nieuw ontwerp met een groter scherm en betere prestaties dankzij de A15 Bionic-chip, terwijl het ook compatibel is met de nieuwe generatie Apple Pencil en een beter passend toetsenbord heeft. Als deze verbeteringen belangrijk voor u zijn, kan de iPad Mini 6 een goede keuze zijn. Echter, als de grootte van het scherm minder belangrijk voor u is, en als u geen behoefte heeft aan de nieuwste technologieën en functies, kan de iPad Mini 5 nog steeds een uitstekende optie zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *